Proeverijen

Proseccoproeverij.com is een website van De Proseccoslijterij waar je de data voor onze proeverijen terug kunt vinden. Bij De Proseccoslijterij doen we niet kinderachtig. Op een proeverij gaan we minstens zeven prosecco's van topkwaliteit proeven.

Goed proeven is serieus werk met een knipoog. Op deze proeverijen beginnen we dan ook bij de basis. Dat wil zeggen bij de vier basissmaken van ons palet. Daarna gaan we je helpen om typische proseccosmaken te leren herkennen zodat je gerichter kunt proeven. Als iedereen optimaal is voorbereid, gaan de flessen open waarbij we een breed assortiment de revue laten passeren. We eindigen met een ranglijst en met nagenieten van ieders favoriete prosecco. Natuurlijk zal dit alles voorzien zijn van heerlijke bijpassende hapjes van het restaurant waar we mee samenwerken.

De Proseccoslijterij

Proseccoslijterij.nl is een webshop die het doel heeft gesteld om Nederland aan de betere prosecco te helpen. De hype die in Nederland is ontstaan rondom prosecco heeft ervoor gezorgd dat er veel prosecco wordt verkocht in Nederland, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over.

En er worden tegenwoordig zulke lekkere prosecco's geproduceerd, dat we die wel naar Nederland moesten halen. Na een uitgebreide selectie van meer dan 40 DOCG proseccoproducenten zijn we sinds het najaar van 2010 online met twee topproducenten waar de prosecco exclusief van importeren.

Onze prosecco

Aan prosecco is recentelijk het DOCG keurmerk toegekend, het hoogste kwaliteitskeurmerk in Italië. De Proseccoslijterij importeert exclusieve DOCG prosecco rechtstreeks uit Italië en verkoopt dit via www.proseccoslijterij.nl.

Op een proeverij krijg je dan ook een breed scala van uitsluitend prosecco van de hoogste kwaliteit te proeven. Gegarandeerd. Inmiddels importeren wij als overkoepelend importbedrijf Bubbles by Bruud, importeurs van mousserende wijnen, ook Franciacorta en Trentodoc. Dit zijn twee metodo classico appelaties uit Italië waar mousserende wijnen van een bijzondere kwaliteit worden gemaakt. Ook Franciacorta en Trentodoc komen aan bod tijdens onze proeverijen.

Restaurants

Wij werken voor onze proeverijen samen met restaurants in grote steden waar we onze gasten in een passende atmosfeer kunnen ontvangen.

Heb je een suggestie voor een restaurant bij jou in de buurt? Of bezit je zelf een restaurant en wil je met ons samenwerken?
Neem dan contact met ons op.